Cabernet Sauvignon Reserva - Dealu’ Negru by Jelna

Vita-de-vie: Cabernet Sauvignon, anul 9, recolta a 9-a, Lechina

Areal: DOC Lechinţa-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operându-se 1 delestage dimineaţa şi un remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presă, pentru acest Cabernet folosindu-se doar ravacul.

Maturare: În barrique de 225 L nou, din stejar Transilvănean timp de 8 luni.

Editie limitata la 6566 sticle

Volum Alcool: 13.9%

Aciditate: 5.5 g/L TA

Zahăr rezidual: 2.7 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Violacee intensă cu nuanţe albăstrui.
  • Olfactiv: Vinul se deschide în note intense de violete, vişine pârguite, coacăze, rom, ciocolată amăruie şi vanilie franţuzească.
  • Gustativ: Atacă palatinul, hotărât şi cucereşte fără ezitare papilele prin corpul suculent, concentraţia mare în taninuri şi aromele descrise mai sus. Persistă pe post-gust în acelaşi ton puternic şi dominant.

Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius