Merlot Rosé - Dealu’ Negru by Jelna
Vita-de-vie: Merlot, anul 8, recolta a 5-a
Asamblaj:: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%
Areal: Viţa-de-vie din arealul Lechinţa
Anul Recoltei: 2018
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 5T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde înainte de a fi presaţi, cu o presiune de până la 0.3 bari, au fost lăsaţi la maceraţie peliculară timp de 3 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturală, fiind imediat deburabat şi pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat în 2 faze, secvenţial, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatură de 12 grade C, apoi s-a încoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultima fază, adică faza a 2-a a fermentaţiei a durat undeva la 4-5 zile, până la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Editie limitata la 4190 sticle
Volum Alcool: 12.6%
Aciditate: 6.7 g/L TA
Zahăr rezidual: 2.5 g/L
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Somonului roz proaspăt, cu nuanţe de petale de trandafir roz.
- Olfactiv: Rosé-ul nostru din gama Dealu’ Negru by Jelna, dezvoltă arome elegante de coacăze negre, căpşuni şi grapefruit roşu.
- Gustativ: Etalează multă corpolenţă, având o aciditate moderată specifică soiului, fapt care îl plasează în categoria Rose-urilor Gourmet. Având o complexitate deosebită, gustul îşi continuă călătoria şi în post-gust lăsând loc aromelor de coacăze, caramel şi mure.
Temperatura de servire: 4 grade Celsius