Pinot Noir Wild Yeast - Dealu’ Negru by Jelna

Vita-de-vie: anul 4, prima recoltă de Pinot Noir, parcela Depresiunea Ursului

Areal: DOC Lechinţa-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 2-a decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, 70% din struguri au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre 2 recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lăsăţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 14 zile la temperatura de 16-28 grade celsius, operându-se 2 Piceage-uri dimineaţa şi unul seara, zilnic. Fermentaţia, drojdia fiind cea spontană/sălbatică.

Maturare: În tanc de inox, pe drojdii fine timp de 4 luni.

Editie limitata la 1848 sticle

Volum Alcool: 12%

Aciditate: 5.1 g/L TA

Zahăr rezidual: 1.5 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Roşie deschisă, rubinie.
  • Olfactiv: Vinul dezvoltă note proaspete de cireşe şi vişine, precum şi note decadente de muşcată, lemn de urzică şi carne de vită caramelizată.
  • Gustativ: Cucereşte prin eleganţă şi delicateţea sa, având o ţinută catifelată, moale şi gingaşă.

Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius