Pinot Noir Wild Yeast - Dealu’ Negru by Jelna
Vita-de-vie: anul 5, a doua recoltă de Pinot Noir, parcela Depresiunea Ursului
Areal: DOC Lechinţa-Jelna
Anul Recoltei: 2018
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 5T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 2-a decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, 70% din struguri au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre 2 recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lăsăţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 14 zile la temperatura de 16-28 grade celsius, operându-se 2 Piceage-uri dimineaţa şi unul seara, zilnic. Fermentaţia, drojdia fiind cea spontană/sălbatică.
Maturare:80% in tanc de inox, pe drojdii fine timp de 6 luni recolta 2018/ 20%, 18 luni in barrique nou transilvanean recolta 2017
Editie limitata la 2130 sticle
Volum Alcool: 12.9%
Aciditate: 5.2 g/L TA
Zahăr rezidual: 1.5 g/L
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Roşie deschisă, rubinie.
- Olfactiv: Vinul dezvoltă note proaspete de cireşe şi vişine, precum şi note decadente de muşcată, lemn de urzică şi carne de vită caramelizată.
- Gustativ: Cucereşte prin eleganţă şi delicateţea sa, având o ţinută catifelată, moale şi gingaşă.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius