Sauvignon Blanc - Dealu’ Negru by Jelna

Vita-de-vie: anul 7, a 4-a recolta, Sauvignon Blanc, parcela Dealul Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 3T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) în ultima decadă a lunii septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocați în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși lau joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost presaţi uşor cu o presiune de până la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat şi pregătit pentru fermentare. Încocularea s-a efectuat în 2 faze, secvenţial, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatură de 12 grade C, apoi s-a încoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicând temperatura la 14-16 grade C. Această ultimă fază, adică faza a 2-a a fermentaţiei a durat undeva la 4-5 zile, până la epuizarea zaharurilor din must.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.

Editie limitata la 9810 sticle

Volum Alcool: 13.2%

Aciditate: 7.6 g/L TA

Zahăr rezidual: 3.4 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Strălucitoare verzuie cu reflecţii aurii.
  • Olfactiv: Sauvignonul nostru se deschide generos în straturi aromatice, ce adună arome şi senzaţii de pomello, flori de soc, fructul pasiunii, lime, agrişe şi mango.
  • Gustativ: Dezvolta un corp generos, plin, rotund, elegant, dublat cu virilitate de aciditatea specifică zonei. Un alt element forţe al vinului nostru, este post-gustul, care reuşeşte să cucerească palatinul şi să ofere o senzaţie lungă de prospeţime.

Temperatura de servire: 6 grade Celsius