Feteasca Alba

Calmă şi racoritoare se deschide gingaş şi pur în note de dulceaţă de caise, iarbă verde şi citrice. Echilibrul desăvârşit între aciditate, alcool şi corp fac din această Fetească Albă un vin deosebit de abordabil şi versatil.

Vita-de-vie: anul 7, a 4-a recoltă, Fetească Albă, parcela Dealul Mistreţului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 1,5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în ultima decadă a lunii August, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 4 luni.

Editie limitata: 2100 sticle

Volum Alcool: 12.7%

Aciditate: 6.7 g/L TA

Zahăr rezidual: 2.1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Strălucitoare verzuie.
  • Olfactiv: Feteasca noastră albă, etalează o paletă aromatica pură şi incisivă, de gem de caise, iarbă verde şi citrice.
  • Gustativ: Cucereşte printr-un corp uşor, atletic şi foarte bine închegat.

Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius