Feteasca Regala

O Feteasca Regala tipic transilvaneana. Proaspata si vioaie cu note clar de iarba proaspat cosita, flori albe de camp si flori de soc.

Vita-de-vie: anul 6, a 3-a recolta, Feteasca Regala, parcela Dealul Vulpii

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 3T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 3-a decada a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinați cu blandete. Apoi au fost sortați cu atenție cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 1 luna.

Editie limitata la 6960 sticle

Volum Alcool: 12.8%

Aciditate: 8.4 g/L TA

Zahăr rezidual: 1.1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Strălucitoare verzuie.
  • Olfactiv: Se deschide în note proaspete de lime, iarba proaspat cosita si flori albe de câmp.
  • Gustativ: E foarte impunatoare prin aciditatea ei ridicata si echilibrata printr-un corp rotund datorat maturarii pe drojdii fine.

Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius