Feteasca Regala

O Fetească Regală tipică Transilvaneană. Proaspată şi vioaie cu note clare de iarbă proaspăt cosită, flori albe de câmp şi flori de soc.

Vita-de-vie: anul 7, a 4-a recoltă, Fetească Regală, parcela Dealul Vulpii

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 1,5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 2-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 1 luna. 50% din cantitate a fost transvazată în butoaie noi de stejar Transilvănean timp de 3 luni, barriqurile fiind lăsate neprăjite. Pentru ca mai apoi întreaga cantitate să fie reunită în recipient de inox pentru 15 zile, apoi s-a efectuat îmbutelierea.

Editie limitata: 2100 sticle

Volum Alcool: 12.4%

Aciditate: 7.2 g/L TA

Zahăr rezidual: 1.1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Strălucitoare verzuie.
  • Olfactiv: Se deschide în note dulci de caise, flori albe de câmp şi iarbă proaspăt cosită.
  • Gustativ: Te surprinde printr-un atac gingaş, plenar şi elegant, pentru ca mai apoi să-şi facă simţită prezenţa aciditatea şi prospeţimea.

Temperatura de servire: 6-7 grade Celsius