Merlot

Vinul se deschide spontan în note clare si intense de prune pârguite. Ataca palatinul cu un corp plin, rotund cu arome de gem de prune si cirese. Post gustul este generos cu note de nuci verzi.

Vita-de-vie: anul 7, recolta a 4-a, Lechinţa

Areal: Viţă-de-vie din arealul Lechinţa

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 3-a decada a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinați cu blandete. Apoi au fost sortați cu atenție cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade Celsius, operându-se un delestage dimineaţa şi un remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presă, pentru acest Merlot folosindu-se doar ravac-ul.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox, timp de 3 luni.

Editie limitata la 1800 sticle

Volum Alcool: 13.2%

Aciditate: 5.3 g/L TA

Zahăr rezidual: 3.1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Vişinie, adâncă cu nuanţe violete.
  • Olfactiv: Vinul se deschide spontan în note clare şi intense de prune pârguite.
  • Gustativ: Ataca palatinul cu un corp plin, rotund cu arome de gem de prune şi cireşe. Post gustul este generos cu note de nuci verzi.

Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius