Muscat Ottonel si Feteasca Regala
Un cupaj care reuneşte cu pasiune aroma explozivă a muscatului, miere, flori de tei, cu cea a feteştii regale şi anume lămâie şi lime. Structura şi corpul sunt dominate de Fetească, pe când post-gustul lung şi proaspăt este al Muscat-ului.
Vita-de-vie: anul 6, a 3-a recoltă, Muscat Ottonel şi Fetească Regală, parcela Dealul Mistreţului
Areal: DOC Lechinta-Jelna
Anul Recoltei: 2018
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 3T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în prima decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C. Strugurii din cele 2 soiuri au fost culeşi împreună şi vinificaţi împreună.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.
Editie limitata: 6950 sticle
Volum Alcool: 12.5%
Aciditate: 7.2 g/L TA
Zahăr rezidual: 1.7 g/L
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Strălucitoare galben-verzuie.
- Olfactiv: Vinul prezintă o intensitate aromatică ridicată, elegantă cu tente de pere Williams, flori de portocal şi citrice.
- Gustativ: Etalează o structură delicată care însă ascunde cu desăvârşire o aciditate reconfortantă, datorată personalităţii vânjoase a Feteştii regale.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius