Navicella
85% Pinot Noir, 9% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot
Vita-de-vie: Pinot Noir anul 5, Cabernet Sauvignon anul 17, Merlot anul 17
Areal: DOC Lechinţa-Jelna
Anul Recoltei: 2017
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral și Guyot cu cap înălţat
Producție la hectar: 4T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi in depozite frigorifice cu scopul de a fii aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinţi fiind usor, aceștia și-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 12 zile la temperatura de 24 grade celsius, operându-se 1 délestage dimineaţa și un remontage închis seara, zilnic. Concomitent cu sfârșitul fermentaţiei alcoolice și malolactice, s-a efectuat o post termo-maceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile.
Maturare: Vinul a fost maturat timp de 14 luni în barrique-uri de stejar transilvănean cu cel mai înalt indice de fineţe, barrique la prima utilizare 60% respectiv 40% la a 2-a trecere.
Maturare secundara: Navicella s-a restructurat în sticlă timp de 10 luni, înainte de lansarea pe piaţă.
Editie limitata la 2948 sticle
Volum Alcool: 13.5%
pH: 3.54
Aciditate: 5.7 g/L TA
Zahăr rezidual: 0.8 g/L
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Rubinie cu tente vișinii
- Olfactiv: Vinul își etalează eleganţa cu deosebită rigoare, straturile aromatice: fructate, condimentate și animalice dezvăluindu-se treptat, alcătuind o trilogie senzorială ludică
- Gustativ: Fructozitatea și catifelarea definesc cel mai bine atacul, acestea continuându-și parcursul și pe durata gustului, fiind foarte bine întărite în această etapă de o aciditate vivace. Post-gustul captează prin taninurile viguroase, coapte și expresive, surprinzând fiecare mugur de pe palatin.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius
Tezaurizare: 2029+