Navicella

85% Pinot Noir, 9% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot

Vita-de-vie: Pinot Noir anul 5, Cabernet Sauvignon anul 17, Merlot anul 17

Areal: DOC Lechinţa-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral și Guyot cu cap înălţat

Producție la hectar: 4T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi in depozite frigorifice cu scopul de a fii aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinţi fiind usor, aceștia și-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 12 zile la temperatura de 24 grade celsius, operându-se 1 délestage dimineaţa și un remontage închis seara, zilnic. Concomitent cu sfârșitul fermentaţiei alcoolice și malolactice, s-a efectuat o post termo-maceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile.

Maturare: Vinul a fost maturat timp de 14 luni în barrique-uri de stejar transilvănean cu cel mai înalt indice de fineţe, barrique la prima utilizare 60% respectiv 40% la a 2-a trecere.

Maturare secundara: Navicella s-a restructurat în sticlă timp de 10 luni, înainte de lansarea pe piaţă.

Editie limitata la 2948 sticle

Volum Alcool: 13.5%

pH: 3.54

Aciditate: 5.7 g/L TA

Zahăr rezidual: 0.8 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Rubinie cu tente vișinii
  • Olfactiv: Vinul își etalează eleganţa cu deosebită rigoare, straturile aromatice: fructate, condimentate și animalice dezvăluindu-se treptat, alcătuind o trilogie senzorială ludică
  • Gustativ: Fructozitatea și catifelarea definesc cel mai bine atacul, acestea continuându-și parcursul și pe durata gustului, fiind foarte bine întărite în această etapă de o aciditate vivace. Post-gustul captează prin taninurile viguroase, coapte și expresive, surprinzând fiecare mugur de pe palatin.

Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius

Tezaurizare: 2029+

 

 

Vin Navicella - Crama Jelna
Vin Navicella - Crama Jelna
Vin Navicella - Crama Jelna
Vin Navicella - Crama Jelna