Navicella

60% Feteasca alba, 20% Sauvignon blanc, 20% Riesling de Rhin

Vita-de-vie: Feteasca alba anul 8, Sauvignon blanc anul 8, Riesling de Rhin anul 8

Areal: DOC Lechinţa-Jelna

Anul Recoltei: 2019

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral și Guyot cu cap înălţat

Producție la hectar: 4T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a doua decadă a lunii octombrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi in depozite frigorifice cu scopul de a fii aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind usor, aceștia și-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 72 ore. S-a selectat mustul ravac, care a fost supus unei fermentații alcoolice secvențiale, timp de 26 de zile, intr-un tanc de inox captușit pe interior cu doage natur (fara prajire), de stejar Transilvănean.

Maturare: Vinul a fost maturat timp de 6 luni în barrique-uri de stejar transilvănean natur, fără prăjire, cu cel mai înalt indice de finețe. În tot acest timp s-a efectuat câte un battonage la fiecare 10 zile.

Editie limitata la 5313 sticle

Volum Alcool: 13.9%

pH: 3.31

Aciditate: 7.7 g/L TA

Zahăr rezidual: 3.1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Galben verzui
  • Olfactiv: Vinul își etalează elegant cu deosebită rigoare, straturile aromatice: În prima cupolă revarsă arome de soc și ardei gras, în cea de-a doua cupolă apar aromele de tei, flori albe montane și piersică. În cea de-a treia cupolă găsim note de kerosen, placintă de mere și un melanj de condimente și minerale subtil reprezentate, precum cocos, rozmarin, sare și cremene
  • Gustativ: Avem o structură împlinită, puternică, transpusă vertical într-un extract ridicat, bazat pe aciditate. Batonnage-ul și baricarea timp de 6 luni i-a stabilit o fundație pe care aromele s-au așezat în straturi și s-au stabilizat foarte bine la nivel molecular. Ca și atare olfactivul și gustativul se pierde unul în altul. Olfactivul ne sugerează gustul, iar gustul împlinește percepția aromatică, printr-un incipient efect sinestezic.

Temperatura de servire: 6-8 grade Celsius

Tezaurizare: 2029+