Pinot Noir

Pinot-ul nostru te invita la delicatete si prospetime. Se deschide timid in tuse dulci de cirese, afine si prune uscate. Gustativ il vei gasi matasos, fructat si elegant.

Vita-de-vie: anul 6, recolta a 3-a, Lechinţa

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 3-a decada a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinați cu blandete. Apoi au fost sortați cu atenție cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade Celsius, operandu-se un delestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Odata ce fermentatia s-a incheiat, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius timp de 3 zile.

Maturare: 100% pe drojdii fine, în recipient de inox, timp de 6 luni. Maturare in sticla timp de 3 luni, inainte de a fi pus pe piata.

Editie limitata la 5140 sticle

Volum Alcool: 12.3%

Aciditate: 5.4 g/L TA

Zahăr rezidual: 2.9 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Bordeaux deschisa cu tente rubinii
  • Olfactiv: Se deschide in note dulci de cirese, prune si flori primavaratice.
  • Gustativ: Te surprinde cu un atac vibrant, urmat de un corp robust, elegant, matasos, ce descopera arome calde de fructe rosii.

Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius