Pinot Noir
Pinot-ul nostru poartă pecetea Transilvaniei, ca un blazon al purităţii. Suculent, catifelat şi rafinat abundă în arome de cireşe şi fructe roşii de pădure.
Vita-de-vie: anul 5, a 2-a recoltă de Pinot Noir, parcela depresiunea Ursului
Areal: DOC Lechinta-Jelna
Anul Recoltei: 2018
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 5T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operându-se un delestage dimineaţa şi un remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade celsius timp de 3 zile.
Maturare: 100% pe drojdii fine în recipient de inox timp de 4 luni.
Editie limitata: 6150 sticle
Volum Alcool: 14%
Aciditate: 5.4 g/L TA
Zahăr rezidual: 1.1 g/L
Trăsături Organoleptice:
- Culoare: Bordeaux deschisa cu tente rubinii
- Olfactiv: Se deschide în note dulci de cireşe, prune şi flori primăvăratice.
- Gustativ: Te surprinde cu un atac vibrant, urmat de un corp robust, elegant, matasos, ce descopera arome calde de fructe rosii.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius