Pinot Noir

Pinot-ul nostru poartă pecetea Transilvaniei, ca un blazon al purităţii. Suculent, catifelat şi rafinat abundă în arome de cireşe şi fructe roşii de pădure.

Vita-de-vie: anul 5, a 2-a recoltă de Pinot Noir, parcela depresiunea Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operându-se un delestage dimineaţa şi un remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade celsius timp de 3 zile.

Maturare: 100% pe drojdii fine în recipient de inox timp de 4 luni.

Editie limitata: 6150 sticle

Volum Alcool: 14%

Aciditate: 5.4 g/L TA

Zahăr rezidual: 1.1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Bordeaux deschisa cu tente rubinii
  • Olfactiv: Se deschide în note dulci de cireşe, prune şi flori primăvăratice.
  • Gustativ: Te surprinde cu un atac vibrant, urmat de un corp robust, elegant, matasos, ce descopera arome calde de fructe rosii.

Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius