Pinot Noir Rose

Delicat precum o seara de vara Rose-ul nostru etaleaza o intensitate aromatica ridicata ce aduce a capsuni, merisoare si citrice. Gustativ pulseaza prin aciditate si prospetime, plonjand in note de petale de trandafir.

Vita-de-vie: anul 4, prima recolta de Pinot Noir, parcela depresiunea Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 3-a decada a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinați cu blandete. Apoi au fost sortați cu atenție cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 1 luna.

Editie limitata la 6985 sticle

Volum Alcool: 12.5%

Aciditate: 7.2 g/L TA

Zahăr rezidual: 1.4 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Roz deschis, cu tente violete.
  • Olfactiv: Etaleaza o intensitate olfactiva ridicata, cu arome de capsuni, merisoaresi citrice.
  • Gustativ: Ataca palatul cu multa prospeime sifinete ridicata, datorate aciditaii naturale ale strugurilor de Pinot Noir din Jelna-Lechina cât si maturarii pe drojdii fine.

Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius