Pinot Noir Rose

Delicat precum o seară de vară rose-ul nostru etalează o intensitate aromatică ridicată ce aduce a căpşuni, merişoare şi citrice. Gustativ pulsează prin aciditate şi prospeţime, plonjând în note de petale de trandafir.

Vita-de-vie: anul 5, recolta a 2-a de Pinot Noir, parcela depresiunea Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 6T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 2-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.

Editie limitata: 6800 sticle

Volum Alcool: 12.3%

Aciditate: 7.9 g/L TA

Zahăr rezidual: 2.6 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Roz deschis, cu tente oranj.
  • Olfactiv: Etalează o intensitate olfactivă ridicată, cu arome de căpșuni, caise albe și corcoduşe galbene.
  • Gustativ: Atacă palatul cu multă prospeţime şi fineţe ridicată, datorate acidităţii naturale ale strugurilor de Pinot Noir din Jelna-Lechinţa cât şi maturării pe drojdii fine.

Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius