Pinot Noir Rose Wild Yeast

Un Rose deosebit de intrigant, prin labirintul sau aromatic desavarsit prin fermentatie salbatica si anume menta, struguri de masa proaspeti, grapefruit si fragute.

Vita-de-vie: anul 4, prima recolta de Pinot Noir, parcela depresiunea Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2017

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 3-a decada a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinați cu blandete. Apoi au fost sortați cu atenție cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 1 luna.

Editie limitata la 4210 sticle

Volum Alcool: 12.1%

Aciditate: 6.7 g/L TA

Zahăr rezidual: 1 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Roz deschis, pal.
  • Olfactiv: Etaleaza o intensitate olfactiva ridicata, cu arome de fragute, struguri de masa proaspeti sigrapefruit
  • Gustativ: Se prezinta ca fiind un rose complex, prin corpul zvelt, aciditate crocanta si post-gustul pronunat pe care îl are, cât si prin aromatica ce-o dezvolta la nivel retro-nazal.

Temperatura de servire: 5 grade Celsius