Pinot Noir Rose Wild Yeast

Un rose deosebit de intrigant, prin labirintul său aromatic. Desăvârşit prin fermentaţie sălbatică se deschide în note de mentă, struguri de masă proaspeţi, grapefruit şi frăguţe.

Vita-de-vie: anul 5, a 2-a recoltă de Pinot Noir, parcela depresiunea Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 4 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a survenit spontan, pe drojdiile salbatice, prin ridicarea naturală a temperaturii mustului la 18 grade celsius şi ca urmare a lipsei de sulf molecular din must.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.

Editie limitata: 6750 sticle

Volum Alcool: 12.5%

Aciditate: 7.4 g/L TA

Zahăr rezidual: 2,4 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Roz deschis, pal.
  • Olfactiv: Etalează o intensitate olfactivă ridicată, cu arome de fraguţe, struguri de masă proaspeţi şi grapefruit.
  • Gustativ: Se prezintă ca fiind un rose complex, prin corpul zvelt, aciditate crocantă şi post-gustul pronunţat pe care îl are, cât şi prin aromatică ce-o dezvoltă la nivel retro-nazal.

Temperatura de servire: 5 grade Celsius