Sauvignon Blanc

Proaspat si elegant seduce prin note intense de fructul pasiunii si pipi-du-chat. Aciditatea sa implineste structura si corpul voluptos.

Vita-de-vie: anul 7, a 4-a recoltă, Sauvignon Blanc, parcela Dealu Ursului

Areal: DOC Lechinta-Jelna

Anul Recoltei: 2018

Sistem de conducere: Cordon bi-lateral

Producție la hectar: 3.5T/Ha

Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în prima decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a decurs în două faze de temperatură, 1/3 la 16 grade C, 2/3, 3/3 la 12-14 grade C.

Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.

Editie limitata: 9300 sticle

Volum Alcool: 13%

Aciditate: 7.6 g/L TA

Zahăr rezidual: 2.8 g/L

Trăsături Organoleptice:

  • Culoare: Strălucitoare verzuie.
  • Olfactiv: abundă în arome generoase de ardei-gras, iarbă proaspăt cosită, lamâie şi clasicul scent de pipi du-chat.
  • Gustativ: Prezintă un corp sprinten, dublat de o aciditate voioasă, precum şi o paletă aromatică tipică de Sauvignon Blanc.

Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius